Oli de coco, sempre un bon aliat!

Benvinguts al blog! Avui vull explicar els avantatges de l’oli de coco en cosmètica. Aquest oli no té només avantatges en cosètica sinó que com tots els olis, és comestible, i també té una bona pila de qualitats nutritives i molt saludables, que les podeu trobar molt ben explicades a Ets el que menges. En aquest blog ens centrarem en les propietats cosmètiques, és a dir, les que donen resultat a la pell des de l’exterior.

IMG_0487

Bé, doncs en cosmètica natural, l’oli de cocoés un ingredient molt interessant. Té un aspecte de mantega quan el trobem per sota dels 24ºC, i d’oli quan puja d’aquesta temperatura. A part d’aquesta propietat, també destaca d’aquest que tot i ser un oli és molt poc greixós. Això fa que quan el posem a la pell ens proporcioni una capa protectora gairebé imperceptible, no deixa cap mena de sensació grassa. Per això és un bon hidratant per a pells grasses i lluents, a les quals no els convé afegir encara més brillantor.

Per altra banda, cal explicar primer que la pell està irrigada per vasos sanguinis, i que per tant, el que ens posem a la pell arriba a l’interior del cos i les capes més profundes de la pell. Dit això, sembla obvi remarcar el seu contingut elevat en vitamina E, i per tant, les seves propietats antioxidants.

Antioxidants? Si… una paraula molt utilitzada i pronunciada a diari per la televisió, els nutricionistes, etc. Però sabem què vol dir? Explicat de manera ràpida, els greixos (ja estiguin al nostre cos o en olis vegetals) amb el temps s’oxiden, és a dir, es trenquen alguns enllaços de les molècules,d e manera que poden malmetre les cèl·lules. Aquest trocessos són naturals i necessaris per la vida, però en excés són perjudicials, i per tant el cos (humà, vegetal o animal) té moltècules antioxidants naturals per tal de regular-ho. Aquestes molècules antioxidants naturals són la vitamina C, E, el glutatió i altres enzims com la catalasa i la peroxidasa. El més conegut d’aquests degut a la publicitat és la vitamina E. I aquesta vitamina i aquestes molècules les aportem al nostre cos via els aliments! Que no us confonguin les multinacionals cosmètiques, els antioxidants es mengen! però no va malament donar-li un extra d’antioxidants a la pell! Com és el cas de l’oli de coco.

L’oli de coco és un bon aliat alhora d’ajudar a tancar els porus, mentre la nostra pell es relaxa. En aporta una hidratació inmediata.

L’oli de coco i el cabell. Aquest oli és el meu preferit alhora de fer mascaretes. Simplement es tracta de posar el teu cabell ben untat en oli de coco mitja hora abans d’anar a la dutxa, segurament llavors hauràs de donar-li al cabell 3 esbandides bones, però val la pena, ja que el cabell recupera la força, la brillantor i regenera les puntes obertes. També és bo posar-se’n una petita quantitat a la mà, molt poca, i utilitzar-lo com a sèrum moldejador de cabells arrissats. És important no posar-ne a les arrels ni quan fem la mascareta i quan volem moldejar el cabell. Per una banda dóna forma als rínxols i per protegeix i nodreix el cabell.

Espero que aquests consell us siguin útils. Si teniu cap dubte no dubteu en preguntar! Fins aviat!

Anuncis