Remeis casolans: xarop de ceba

A casa ja fa anys que ens hem allunyat dels fàrmacs tradicionals per les malaleties lleus. I és que és clar que davant una malaltia greu hem d’acudir al metge i fer ús dels medicaments de venta a farmàcies. Però en casos lleus com refredats, mal de coll o mal de cap suau, hi ha un bon reguitzell de remeis casolans alternatius a l’ibuprofè i l’aspirina i sense efectes adversos.

IMG_1588

Una de les últimes estrelles de casa és el xarop de ceba. És un xarop que té un gust prou agradable, que es conserva molt de temps i es fa amb ingredients de fàcil abast.

Aquest xarop es pren en casos de constipat, mucositat, tos, mal de cap i tots els símptomes relacionats amb el refredat.

Què porta?

  • 2 cebes
  • sucre de canya ecològic
  • 1 llimona
  • 1 tall de gingebre

Com es fa?

Es talla la ceba a tallets petits, la llimona a rodanxes i el gingebre a talls fins. I en un pot de boca ample es posen els ingredients per capes. És a dir, una capa de sucre gruixuda que cobreixi el fons, una capa de ceba, a sobre la llimona, el gingebre i una altra de sucre que cobreixi bé, i anem repetint la seqüència fins omplir el pot.

Es deixa reposar mínim 2 dies, i ja es pot utilitzar. Es pot guardar el xarop sense colar, dins la nevera durant 8 mesos.

IMG_1587

La ceba té diverses propietats degut a que conté vitamines A, B1, C, E i àcid fòlic i minerals com calci, magnesi, iode, cobalt, coure, ferro, fòsfor, clor, níquel, potassi, silici, zinc, sofre i brom.

Anuncis

Un pensament sobre “Remeis casolans: xarop de ceba

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s